Namninsamlingen lämnas till:
       Svenska PostkodLotteriet
       Välgörenhetsavdelningen
       valgorenhet@postkodlotteriet.se




Visste Ni att…

… en fungerande bukspottkörtel producerar insulin alla timmar om dygnet för att reglera kroppens blodsocker.
Även med modern teknik, ständig egenkontroll, intensiv reglering av det egna blodsockret vilket ofta innebär insulindosering 8-10 ggr per dygn går det inte att uppnå en frisk persons blodsockerbalans för den som har typ 1 diabetes. Ändå kan de flesta personer som är drabbade göra i stort sett allt, trots att den egna insulinproduktionen är utslagen! Tyvärr gäller det dock inte alla och alltför många drabbas av livshotande, ibland rentav dödande komplikationer efter år med sjukdomen! För många är även den intensiva behandlingen väldigt tung.

… en studie visar att ca 40 % av föräldrar till barn med typ 1 diabetes, framförallt mammorna, uppfyller kriterierna för utbrändhet! Föräldrar till diabetesbarn är inte klenare än andra föräldrar men den intensiva behandlingen som barnen behöver är påfrestande.
Evig sömnbrist på grund av otaliga vaknätter, uttröttning för ideligt planerande och beräknande av kosten, den fysiska aktiviteten, infektioner, ja allt i livet, med ständig jour, stress och oro för sitt barn!

Lägg därtill omgivningens, samhällets och myndigheters bristande kunskap om sjukdomen. Många gånger stjälper myndigheter istället för att hjälpa! Typ 1 diabetes hos ett barn eller en vuxen drabbar hela familjen!

… forskning visar att barn med typ 1 diabetes i genomsnitt klarar sig sämre i skolan än barn utan diabetes.
Nej, barn med typ 1 diabetes är inte mindre smarta, men en svängande blodsockerbalans medför många gånger svårigheter att koncentrera sig på skolarbetet.

Kunskapen om sjukdomen brister även i skolan. Kommuner förstår inte behovet av resursstöd till eleverna. Alltför många rektorer struntar i gällande riktlinjer, kanske därför att man inte förstår vad sjukdomen innebär för en elev.

Barn och ungdomar som har insjuknat behöver hjälp och stöttning i skolan. Förståelse för att behandlingen behöver anpassas när blodsockervärdet blir för högt eller för lågt. Särskilt vikten av att snarast återfå en bra blodsockernivå så att de kan vara fortsatt koncentrerade och fokusera på att lära. Barn med typ 1 diabetes ska naturligtvis ha samma möjligheter i skolan som alla andra barn, och inte drabbas av omgivningens okunskap.

… denna allvarliga, livshotande sjukdom bara fortsätter att öka i Sverige och världen.
Sverige har näst efter Finland, världens högsta frekvens av barn med typ 1 diabetes och minst lika många insjuknar i vuxen ålder. Orsaken är en gåta! Det hjälper inte att ändra kosten, det går inte att träna eller motionera bort denna autoimmuna sjukdom. Inte en enda drabbad botas!

Ändå möter personer med typ 1 diabetes nästan dagligen råd från allmänheten hur de ska bli botade, hur och vad de ska äta för att bli friska. Detta är både jobbigt och frustrerande. Kanske därför väldigt många av de 50 000 vuxna är tysta om sin sjukdom, kanske därför många av de 8000 barnen vill dölja eller känner skam för att de är drabbade…


Det finns mycket bra forskning men stor brist på resurser. Bristen på pengar är enorm! Problematiken kring typ 1 diabetes är stor på så många områden. För att förändring och förbättring ska ske på behövs väldigt stora åtgärder.

Postkodlotteriets välgörenhetsavdelning skulle kunna göra en stor, avgörande insats!



Startades: 2018-04-13
andrea@curediabetes.se



Just nu:
22236
signaturer
Mål:
25000
signaturer


Aktuell namnlista inlämnad till Postkodlotteriets välgörenhetsavdelning
den 31/12-18 för att läggas till Barndiabetesfondens ansökan som förmånstagare.

Till webblistan tillfördes även 1724 st handskrivna namn på papperslista.
Tack för fantastiskt stöd och engagemang!


Share on Facebook


help movie





Visar 50 resultat per sida

Maria Stojmirov

Linköping

Nina Troberg

Gislaved

Anna Englund

Luleå

Charlotte Thörncrantz

Tjörnarp

Kristina Falk

Molkom

Cecilia Fäger

Halmstad

Sandra andersson

Lidköping

Kristina Leander

Skogås

Britt-Marie Palren

Växjö

Lisa Linder

Lund

Niklas Hultbrant

Växjö

Johanna Persson

Tullinge

Lotta Persson

Lilla Edet

Roger Neckelius

Osby

Madeleine Neckelius

Osby

Sofie Andersson

Ullared

Bengt SamuelssonA

Allngsås

Hoppas alla skriver på ,det är viktigt

Mathilda Pihl

Skänninge

Maria Samuelsson

Stockholm

Gunilla Helmér

Vargön

Madeleine

Neckelius

Roger

Neckelius

Åsa Jonsson

Umeå

Linda Steen

GÅNGHESTER

Eva Sandhamnar

Klintehamn

Madelene Thomson

Helsingborg

Mormor till en 5 åring med diabetes sedan hon var 3 år ?

Anna-Carin larsson

Frösön

Kia granberg

Umeå

Susan Isaksson

Ödsmål

Susann Stenborg

LINDESBERG

Tilde Sjögren

Enköping

Sandra kemi

Kiruna

Sigrid Hammarqvist

Fjärås

Carina Uhlander Enderdal

Degerfors

Daniel Hammarlind

Örebro

Andrea Reich

Alingsås

Jag hoppas innerligt att budskapet om det stora behovet av stöttning och brist på resurser når ända fram till Postkodslotteriets Välgörenhetsavdelning den här gången. Hjälp min dotter och alla andra drabbade barn och vuxna med typ 1 diabetes!